Senatul Universităţii din Oradea şi-a dat acordul, în această săptămână, pentru înfiinţarea a două noi structuri în cadrul instituţiei: un centru de pregătire pentru elevii care nu au promovat Bacalaureatul şi un colegiu de cursuri postliceale.

La începutul lunii iulie, rectorul Constantin Bungău a anunţat că are de gând să ceară acordul senatorilor pentru înfiinţarea celor două structuri, profitând de modificarea Legii Educaţiei care permite universităţilor să şcolarizeze şi alte tipuri de cursanţi, nu doar studenţi.

Unele facultăţi orădene au şi trimis conducerii Universităţii propuneri pentru înfiinţarea cursurilor postliceale. De pildă, Facultatea de Medicină şi Farmacie vrea să dea startul unor cursuri de Cosmetică, Tehnicieni de farmacie şi Igienă, alimentaţie şi dietologie. Totuşi, încă aceste cursuri nu vor putea fi demarate.

"Senatul a aprobat constituirea acestor structuri, dar modul de funcţionare urmează să fie stabilit prin metodologii cadru ale Ministerului Educaţiei", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă. Astfel, abia după ce Ministerul va prezenta metodologiile, Universitatea va putea să stabilească concret ce cursuri organizează şi în ce condiţii.

Citeşte pe această temă şi articolul "De toate pentru toţi: Şcoală postliceală şi cursuri pentru liceenii care pică Bacul, la Universitatea din Oradea"