Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că o delegaţie a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior a venit săptămâna trecută la Oradea, pentru a stabili perioada în care va avea loc vizita instituţională, adică cea în care ARACIS analizează întreaga Universitate şi la finalul căreia dă un calificativ: încredere ridicată, încredere, încredere limitată sau lipsă de încredere.

Universitatea va fi vizitată de comisia ARACIS în luna martie a anului următor, urmând ca până în luna ianuarie conducerea Universităţii să întocmească rapoartele de auto-evaluare pentru programele care vor fi "puricate", respectiv pentru întreaga Universitate. Pentru ca ARACIS să dea un calificativ întregii Universităţi, e necesar să fie evaluate 20% din programele instituţiei.

Ultima vizită instituţională a ARACIS la Oradea a avut loc în 2007, când Universitatea a primit calificativul "încredere limitată". Atunci, rector era Doru Maghiar, iar unul din obiectivele lui Antal când a fost ales rector a fost să crească gradul de încredere al Agenţiei în Universitate.

"Am convingerea că ne vom îmbunătăţi calificativul. A existat o vizită intermediară anul trecut şi în proporţie de 90% toate sarcinile asumate au fost îndeplinite", a declarat Antal.