Conferinţa naţională a UNPR şi Congresul PPDD, reunite în şedinţă comună, au aprobat în unanimitate, duminică, fuziunea prin absorbţie cu fosta formaţiune a lui Dan Diaconescu, anunţă Agerpres.

"UNPR este un proiect politic pe care l-am demarat acum 5 ani de zile. Şi cred că am fost inspiraţi când am spus că este un proiect politic al interesului naţional al României. Interesul naţional, patriotismul — te naşti cu ele sau nu le ai niciodată. Doctrina noastră este simplă, este România", a precizat liderul UNPR Gabriel Oprea.

Potrivit acestuia UNPR avea, înaintea fuziunii, 358.000 de membri înscrişi la tribunal, iar în ultimele luni s-au mai înscris peste 70.000 de români.

 "Cu dumneavoastră, în momentul de faţă, suntem peste 500.000 de membri de partid UNPR. De la 1 septembrie vreau să avem, împreună cu dumneavoastră, organizaţii UNPR în fiecare localitate a României. Este un obiectiv strategic pe care l-am trasat şi pe care împreună trebuie să-l aplicăm", a afirmat Oprea.

El a făcut o comparaţie cu cifrele PSD (500.000 de membri) şi ale celorlalte partide (100.000 fiecare) şi a subliniat, totodată, în discursul său, că UNPR trebuie să rămână la guvernare şi trebuie să se consolideze ca al treilea partid în România.

"Cine doreşte stabilitate, securitate şi seriozitate să vină la UNPR, aşa putem să strângem un milion de membri de partid. Ştiu că este greu, dar o să reuşim", a susţinut el.