Fost deţinut, devenit actor peste noapte şi reţinut din nou pentru furt. Este povestea lui Papan Chilibar, unul dintre actorii secundari ai filmului "Eu când vreau să fluier, fluier", premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin. Bărbatul a fost reţinut alături de alte trei persoane, pe motiv că, în cursul lunii ianuarie, ar fi sustras bani din mai multe apartamente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, patru persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, au fost reţinute în acest caz. Poliţiştii se află acum pe urmele unui al cincilea suspect.

Bărbaţii reţinuţi sunt suspectaţi că au spart mai multe apartamente în care intrau prin escaladare. Prejudiciul creat se ridică la peste 80.000 de lei.

Christian Ciocan a confirmat faptul că unul dintre cei patru reţinuţi este Papan Chilibar.

Regizorul Florin Şerban a folosit în distribuţia filmului "Eu când vreau să fluier, fluier" 14 deţinuţi minori şi tineri. Printre aceştia şi Papan Chilibar, care a jucat rolul celui mai bun prieten al personajului principal. El a fost recent eliberat din închisoare şi a însoţit echipa la Festivalul de Film de la Berlin.

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit "Jury Grand Prix - Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint", la gala Festivalului de Film de la Berlin. În cadrul aceluiaşi festival, filmul a primit şi distincţia "Alfred Bauer", oferită pentru noi perspective în arta cinematografică.