Colonelul Csilik Alexandru, prim-adjunct al inspectorului şef al ISU Crişana, a fost decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Ceremonia a avut loc luni, de Ziua Pompierilor, iar decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

În luna august, Csilik a coordonat detaşamentul de 142 de pompieri români care a intervenit în Grecia, pentru stingerea incendiilor de vegetaţie. Aceasta a fost a doua misiune de sprijin a pompierilor eleni.

“Incendiile catastrofale din Grecia au pus în pericol viețile foarte multor oameni. Un moment dramatic pentru națiunea elenă, în ajutorul căreia am intervenit și noi, trimițând pompieri români dotați cu tehnică și echipamente de intervenție. Dincolo de participarea la mecanismele internaționale de sprijin reciproc în caz de dezastre naturale, această misiune a pompierilor noștri a reprezentat și un gest de compasiune și sprijin pentru poporul grec. Vă felicit, așadar, pentru înaltul profesionalism dovedit, recunoscut și apreciat nu doar de cetățenii români, ci și de Grecia și de comunitatea internațională”, a declarat Klaus Iohannis, cu prilejul ceremoniei.