Peste 200 de oameni l-au condus sâmbătă pe ultimul drum pe Rafael Efraim Popuş, adolescentul de 15 ani care s-a aruncat joi, împreună cu un prieten, de pe acoperişul unui bloc de pe strada Sovata. Slujba a fost oficiată în Cimitirul Municipal din Oradea de trei pastori penticostali.

Lângă sicriul tânărului au stat părinţii acestuia, fratele mai mic, mai multe rude, dar şi zeci de adolescenţi, prieteni şi colegi de-ai lui Rafael. Mulţi dintre ei au izbucnit în lacrimi de-a lungul ceremoniei întinse pe durata unei ore.

De altfel, predicatorii şi-au strecurat în discursurile de îmbărbătare a familiei şi mesaje pentru tinerii prezenţi. Pastorii le-au spus că au făcut bine că au venit la înmormântare, pentru că aşa îşi amintesc că putea fi oricare dintre ei în locul prietenului lor, cu referire directă la consumul de droguri care se pare că i-a împins pe cei doi adolescenţi la sinucidere.

„În viaţă veţi avea necazuri. Sunt tot felul de strategii ca să te simţi bine, tot felul de tratamente, tot felul de tablete, mă înţelegeţi, ca să te simţi bine. (...) Orice ai face, necazurile nu le poţi ocoli”, le-a spus pastorul Liviu Trifa celor prezenţi, încercând astfel să-i convingă să nu caute în droguri soluţii la problemele pe care le au.

După ceremonie, sicriul cu trupul lui Rafael a fost îngropat în cimitirul oraşului, iar peste el cunoscuţii au aşternut numeroase coroane şi buchete de flori. Iosif Bocioc, prietenul lui Rafael cu care acesta s-a sinucis, va fi înmormântat luni, în Haieu.

Între timp, procurorii şi poliţiştii criminalişti continuă ancheta sinuciderii celor doi. Cel mai probabil, adolescenţii erau drogaţi când au sărit de pe bloc, căci criminaliştii au găsit asupra lor o pungă cu prenandez.

Citeşte şi articolele: 

Tinerii care s-au aruncat de pe bloc ar fi fost drogaţi. Anchetatorii au găsit asupra lor o pungă cu prenandez

Tragedie în Oradea: Doi tineri au murit după ce s-au aruncat de pe un bloc cu 10 etaje (FOTO)