Unul dintre cei mai longevivi directori de școală din Bihor, profesoara Maria Gego, care conducea Liceul Tehnologic nr. 1 Dobrești din anul 1991, a murit subit, chiar înainte de începerea anului școlar.

Directoarea avea 63 de ani și a decedat vineri, chiar în ziua în care și-ar fi aniversat onomastica, din cauza unei boli.

„Școala noastră a pierdut un model, un adevărat dascăl și un mare om, care s-a dedicat trup și suflet activității didactice și manageriale. Grație dăruirii și implicării totale a doamnei directoare, școala noastră a crescut de la Școala Generală cu clasele I-VIII Dobrești, la ceea ce numim astăzi, cu mândrie, Liceul Tehnologic nr. 1 Dobrești. Vă mulțumim, doamna directoare, pentru tot ceea ce ați oferit din suflet, și pentru tot ce ați realizat în toată cariera dumneavoastră! Ați lăsat în sufletele noastre... un mare gol”, este postarea publicată pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

Profesoară de matematică, Maria Gego a ajuns la catedra școlii din Dobrești în urmă cu mai bine de 30 de ani.

„Când a venit dumneaei aici, în școală erau doar opt clase. Are tot meritul pentru că avem un liceu tehnologic”, a declarat, marți, pentru BIHOREANUL, primarul din Dobrești, Florin Copos.

Tocmai pentru rolul ei definitoriu în destinul școlii și pentru că întreaga comunitate o aprecia, edilul va propune Consiliului Local Dobrești să schimbe numele școlii în Liceul Tehnologic nr. 1 „Maria Gego”, în memoria directoarei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!