După ce nu demult presa de specialitate dădea ca sigură cumpărarea de către RCS&RDS a operatorului UPC, acesta din urmă dezminte oficial speculaţiile ce circulă pe piaţă de jumatate de an privind o potentiala preluare a companiei de catre concurentul RCS&RDS.

"În ultimele luni, au existat multiple speculaţii în piaţă şi zvonuri cu privire la o eventuală preluare a UPC de către RCS&RDS. Dorim să clarificăm această situaţie: UPC nu derulează niciun fel de discuţii cu RCS&RDS pe tema unei potenţiale tranzacţii. Singurul angajament al UPC este în faţa propriilor clienţi, acela de a le oferi servicii de televiziune, internet şi telefonie la cele mai inalte standarde", a transmis luni operatorul, potrivit wallstreet.ro.

Anunţul UPC România survine după ce Bogdan Chiritoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei, a transmis RCS&RDS că nu este "aprioric" împotriva preluării UPC şi ar putea accepta că noua structura va avea o cota de piaţă mai redusa dacă sunt luate în calcul şi alte canale de transmisie.

UPC România a înregistrat afaceri de 26,1 milioane de euro în primul trimestru din acest an, mai puţin cu trei milioane de euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Operatorul a ajuns la finalul lui martie la 1.139.700 de abonaţi de televiziune, 256.200 de clienţi de internet şi 144.800 de utilizatori de telefonie fixă.