Potrivit medicului veterinar Daiana Ghender, adminstratorul grădinii zoologice orădene, doi urşi orădeni au pornit, miercuri, spre "edenul" urşilor din România.

Mai precis, delegaţi ai rezervaţiei de urşi de la Zărneşti, judeţul Braşov, au preluat doi masculi de 3 ani şi jumătate, pentru a-i duce la noua lor casă. Motivul pentru care cele două animale nu mai puteau rămâne la Zoo Oradea este că au atins vâsta maturităţii sexuale şi, pentru că locuiau împreună cu sora şi mama lor, urmau să aibă tendinţa de a se împerechea cu mama lor. "Ursoaicele nu acceptă de regulă împerecherea şi ar fi putut apărea conflicte urâte, până acolo că mama şi-ar fi putut omorî puii", a explicat Daiana Ghender.

Totodată, administratorul a spus că grădina zoologică din Oradea nu dispune de spaţii pentru ca urşii să se dezvolte normal, în timp ce rezervaţia de la Zărneşti le oferă habitat natural, cu bazine de scală şi izvoare. "Practic, le-am oferit Edenul urşilor, de care cred că aveau nevoie", a încheiat Ghender.