Rezultatele cu care a fost creditat primarul Ilie Bolojan confirmă, poate spre surprinderea competitorilor, că modul în care acesta a condus oraşul 4 ani şi felul în care şi-a făcut campanie 30 de zile - echilibrat, dar ferm - au fost pe placul majorităţii covârşitoare a orădenilor. Practic, trei din patru orădeni l-au creditat pe edilul liberal, convinşi că „faptele fac diferenţa", cum zicea sloganul său electoral.

Potrivit datelor Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding, care a efectuat şi în Oradea un sondaj de tip exit-poll la comanda postului Antena 3, clasamentul preferinţelor de vot ale orădenilor a situat pe primul loc, detaşat, candidaţii USL atât la Primărie, cât şi la Consiliul Local, aceştia fiind urmaţi, în ordine, de cei ai UDMR şi PDL.

La Primărie, Ilie Bolojan (USL) era creditat cu 72,5% din voturile exprimate, Cseke Attila (UDMR) cu 15,9%, Mihai Groza (PDL) cu 6%, Gheorghe Frenţ (PPDD) cu 2,2%, Zatyka Gyula cu 1,1% iar Ioan Hathazi (PRM) cu 0,5%.

Spre comparaţie, în 2008 Ilie Bolojan câştiga Primăria pentru prima oară din primul tur de scrutin cu 50,37%, fiind urmat de Mihai Groza cu 20,50% şi de Rozalia Biro cu 19,98%.

La Consiliul Local, pe 10 iunie lista USL a fost votată, potrivit sondajului, de 65,5% dintre alegătorii orădeni, UDMR a primit 15,4% din voturi, PDL - 9,2%, PPDD - 3,2%, PRM - 0,9% şi UNPR 0,8%.

În 2008, PNL avusese la Consiliul Local 31,3% din voturi, PDL - 21,4%, UDMR - 21,3%, iar PSD - 8,4% din voturi, ceea ce a permis liberalilor să deţină 10 mandate din cele 27 poziţii de consilieri, Uniunii maghiare şi PDL câte 7 mandate, iar social-democraţilor alte 3 mandate.

Conform legii, în Consiliul Local vor accede doar candidaţii partidelor care obţin cel puţin 5% din voturile exprimate, astfel că în următorii patru ani e de aşteptat ca deliberativul orădean să fie format, ca şi în ultimii patru, doar din reprezentanţii USL, UDMR şi PDL. Semn că, spre deosebire de românii din alte zone, orădenilor nu le-a plăcut populismul şi demagogia fără limite.

Într-o scurtă declaraţie după apariţia exit-pollurilor, Ilie Bolojan le-a mulţumit tuturor orădenilor care s-au prezentat la vot, constatând prezenţa la urne mai mare ca oricând. De asemenea, primarul a mulţumit celor care l-au votat, precum şi staffului de campanie car el-a ajutat, şi a refuzat să se pronunţe, considerând prematur, cu privire la viitoarele alianţe locale.

Principalii contracandidaţi ai primarului în exerciţiu, UDMR-istul Cseke Attila şi PDL-istul Mihai Groza, au evitat, în declaraţiile publice făcute după apariţia sondajelor de la secţii, să se pronunţe asupra scorului slab obţinut. Cei doi au lăsat să se înţeleagă că nu cred în cifrele anunţate şi au spus că aşteaptă numărătoarea paralelă, făcută de partide, pentru a interpreta rezultatele.