Poliţiştii bihoreni din Secția nr. 4 de Poliție Rurală Marghita au fost nevoiţi să pornească în urmărirea unui şofer care le-a ignorat indicaţia de oprire şi a continuat să conducă.

Potrivit comisarului şef de poliţie Alina Fărcuţa, incidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orie 10.30, pe drumul județean 191B, în localitatea bihoreană Voivozi.

Pentru că şoferul a continuat să conducă, în ciuda faptului că l-au somat să oprească, poliţiştii au pornit în urmărea lui, spre satul Cuzap. Acolo, însă, probabil din pricina vitezei, într-o curbă la dreapta, autoturismul a derapat și a ieșit în decor. „Bărbatul care îl conducea a abandonat autoturismul și a fugit. Acesta a fost identificat ca fiind un tânăr de 22 de ani, din Cuzap și depistat cu operativitate de polițiști, pe raza localității de domiciliu”, a declarat Fărcuţa.

După ce l-au prins, poliţiştii au aflat şi de ce fugea şoferul: tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Alţi şoferi fără permis

Pe de altă parte, tot miercuri, poliţiştii din Beiuş au depistat în trafic, pe strada Pandurilor din oraş, un bărbat de 45 de ani, din comuna Drăgănești, județul Bihor, care conducea o masşină fără permis. Bărbatul are anulat dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice din anul 2011, motiv pentru care acum este cercetat penal.

Protagonist al unui dosar penal este şi un bărbat de 31 de ani din comuna Roşia, pe care poliţiştii l-au prins la volan pe drumul județean 768, în localitatea bihoreană Hodiș, deşi are suspendat dreptul de a conduce.

Vitezomani traşi pe dreapta

Pe de altă parte, Alina Fărcuţa a mai anunţat că în zilele de 22 şi 23 decembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au avut o acţiune pe drumurile naţionale din Bihor şi au prins nu mai puţin de 135 de şoferi care apăsau prea tare pedala de acceleraţie. De asemenea, şapte şoferi au fost observaţi de poliţişti în timp ce făceau depăşiri neregulamentare, iar 169 cu alte încălcări ale regulilor de circulaţie.

„În urma abaterilor constatate, polițiștii bihoreni au aplicat 311 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 90.190 de lei”, a declarat Fărcuţa.

Totodată, poliţiştii au reţinut 23 de permise de conducere, din care 7 pentru depășiri neregulamentare, 7 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 6 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 3 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare și au fost constatate 9 infracțiuni.

Recordul de viteză înregistrat aparţine unui tânăr de 22 de ani din localitatea Cobleş, judeţul Alba, care a fost prins pe DN  76, în localitatea bihoreană Sâmbăta, cu viteza de 116 km/h, înregistrată radar.