La o zi după ce DNA l-a pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, fostul vicepremier Gabriel Oprea a demisionat, joi, de la şefia UNPR. Conducerea partidului a fost preluată interimar de primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.

"Astăzi UNPR este în faţa unui moment pe cât de dificil, pe atât de important pentru viitorul său. Prin urmare, în calitate de fondator, de preşedinte şi mai ales în calitate de membru al acestei echipe am ales să fac tot ceea ce ţine de mine pentru ca partidul să treacă şi peste acest obstacol. Am decis aşadar să demisionez astăzi din funcţia de preşedinte UNPR. Nu este o decizie uşoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului şi întregii echipe o şansă în plus în acest an electoral. Am fondat UNPR şi am contribuit din plin la rezultatele de până acum, dar ştiu bine că nu aş fi reuşit fără ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră", a arătat Oprea, într-o scrisoare transmisă colegilor de partid şi presei.

Potrivit digi24.ro, miercuri, Oprea a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu de procurorii DNA, fiind al doilea dosar pe care procurorii anticorupţie l-au întocmit pe numele fostului ministru de interne.

Denunţători în acest caz sunt trei ofiţeri din MAI a căror identitate este protejată de procurorii DNA. Ofiţerii l-ar fi dat de gol pe Oprea că a folosit banii ministerului, mai exact, de bugetul serviciului de informaţii DIPI, pentru o maşină de lux şi o cabină de duş cu hidromasaj. Gabriel Oprea susţine că acuzaţiile sunt nefondate.

Oprea mai este urmărit penal, tot pentru abuz în serviciu, şi în dosarul "Girofarul", în care a fost acuzat de folosirea presupus abuzivă a escortelor de poliţie pentru deplasări inclusiv în scop personal. Într-o astfel de deplasare şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină.