La ora 18, urnele de la Universitate pentru alegerea unui nou rector, dar şi a unui nou Senat, s-au închis. Alegerile s-au desfăşurat fără incidente şi fără scandal. Din totalul de 1.143 de electori (1.070 de cadre didactice şi cercetători şi 73 de studenţi), s-au prezentat la vot, în total, 869 de persoane (817 cadre didactice şi cercetători şi 52 de studenţi).

Deşi cu o zi înainte declarase că "în România nu există vreo votare unde nu se fură", liderul sindical Gheorghe Ionescu, candidat la funcţia de rector, s-a aratat mulţumit de felul în care a decurs votarea. De altfel, el a recunoscut că a avut observatori acreditaţi care au supravegheat procesul. "Am avut observatori la fiecare secţie de votare. Până acum se pare că au fost alegeri cinstite", a declarat Ionescu pentru BIHOREANUL.

Liderul sindical a declarat că a votat pentru "schimbarea radicală. "La Senat nici nu aveam cum altfel, dat fiind că doar 8 candidaţi sunt din vechea legislatură. Mă bucur că va fi un Senat tânăr, care nu va fi manipulabil", a spus acesta.

De altfel, Ionescu se află în Sala de Jocuri Sportive a Universităţii, unde s-a ţinut votarea, încă de dinainte de ora 17. Cornel Antal nu este în sală, însă este prezent un apropiat de-al acestuia, Sorin Curilă, secretarul ştiinţific al actualului Senat. Ionescu a şi făcut o glumă, spunând că el este acolo pentru a supraveghea urnele, iar Curilă pentru a-l supraveghea pe el.

În jurul orei 19, în faţa mai multor jurnalişti şi a 15 observatori acreditaţi, membrii comisiei au deschis întâi urnele pentru alegerile Senatului, pentru a verifica dacă a ajuns din greşeală printre voturi vreunul pentru funcţia de rector, urmând să facă la fel cu urnele pentru algerea rectorului. Apoi, voturile vor fi numărate.