Ursul care, weekend-ul trecut, a fugărit un schior pe o pârtie din Predeal a fost prins nevătămat şi a fost adus în Bihor.

Potrivit Ministerului Mediului, instituţia care a autorizat relocarea, animalul a fost lăsat liber în natură, pe un fond cinegetic suficient de mare pentru a nu mai interacţiona cu oamenii. Ministerul nu a precizat despre care fond cinegetic este vorba.

Pentru a fi capturat, ursul a fost ademenit într-o cuşcă, fără să fie necesară tranchilizarea sa. Operaţiunea a fost organizată de Regia Pădurilor Kronstadt şi s-a desfăşurat fără incidente.

"Ursul care a alergat după turişti pe pârtia de schi din Predeal a fost capturat, transportat și eliberat într-o pădure din judeţul Bihor. Mulţumim colegilor de la I.N.C.D.S. Braşov pentru suport, Jandarmeriei şi celorlalte instituţii care ne-au sprijinit în realizarea acestei acţiuni", a scris Regia, pe propria pagină de Facebook, unde a postat şi imagini video cu ursul.

La sfârşitul săptămânii trecute, un turist care schia pe pârtia Clăbucet din Predeal a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs, care l-a urmărit şi a alergat după el. Incidentul a fost filmat de alţi turişti, care se aflau în telescaun şi care l-au avertizat pe schior de pericol.

Digi 24 scrie că nedorita cursă a avut un final fericit, pentru că schiorul a ştiut cum să procedeze: şi-a aruncat rucsacul, iar ursul a fost preocupat să examineze obiectul, abandonând urmărirea bărbatului.

Nu este pentru prima oară când Regia Pădurilor Kronstadt relochează urşi din Predeal în Bihor, cu acordul Ministerului Mediului. În ianuarie 2020, un mascul adult şi un pui au fost aduşi aici, după ce şi-au făcut un obicei din a se plimba pe aceeaşi pârtie Clăbucet.