Cea mai puternică alianţă din România post-decembriste dă semne de uzură. Liderii PNL şi PSD au ajuns într-un impas în ceea ce priveşte numirea ca vicepremier a liberalului Klaus Iohannis, iar acesta a fost primul reprezentant al USL care a admis că, din acest motiv, USL se poate rupe.

După şedinţa USL de marţi, în care s-a discutat numirea vicepremierului, niciun reprezentant al liberalilor nu a dorit să facă declaraţii. În schimb, premierul Victor Ponta a precizat că nu a fost luată nicio decizie finală. Premierul a spus că a propus numirea a patru vicepremieri, câte unul de la fiecare partid care formează USL, deci inclusiv Iohannis.

Pe de altă parte, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seară, la Realitatea TV, că propunerea lui Ponta l-a inclus pe Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, propunere cu care Antonescu nu era de acord.

La finalul zilei, Klaus Iohannis a fost cel care a spus că, din pricina neînţelegerilor legate de numirea lui ca vicepremier, alianţa se poate rupe. "Dacă negocierile vor merge bine şi ne înţelegem, o să trecem şi peste acel semnal dat de USD. Voi merge la minister şi o să îndeplinesc condiţiile cerute de lege. În momentul acesta, calea este clară, dar are două soluţii care depind în mică măsură de opţiunea mea privată. Depind de cum merg negocierile în USL", a spus Iohannis.