USR Bihor a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că solicită o nouă dezbatere publică asupra proiectului Nutripork pentru acordarea unei noi autorizaţii de mediu, demers care are loc la mai puţin de două luni după dezbaterea organizată în acest scop la Prefectura Bihor de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, lucru pe care îl consideră necesar "pentru lămurirea tuturor aspectelor ce ţin de această autorizare, inclusiv discutarea punctului de vedere a SC Nutripork SRL, punct de vedere ce avea să fie emis în urma întrebărilor puse de către participanţii la dezbatere".

Potrivit comunicatului, USR Bihor a trimis deja solicitarea pentru organizarea unei noi dezbateri în cursul zilei de marţi, 9 ianuarie, motivând că "răspunsurile oferite de către SC Nutripork SRL (n.r. – după dezbaterea din 28 noiembrie 2017) sunt în cel mai bun caz ambigue, iar o nouă dezbatere este astfel absolut necesară pentru lămurirea tuturor aspectelor".

De altfel, BIHOREANUL a relatat la finele anului trecut că răspunsurile date după dezbaterea din noiembrie în numele Nutripork de firma Acormed, angajată să pregătească documentaţia pentru înnoirea pe încă zece ani a autorizaţiei de mediu, sunt lacunare, întinse pe doar 7 pagini, şi ambigue, nelămurind explicit dacă Nutripork îndeplineşte toate condiţiile necesare în vederea reautorizării ori ignorând conformarea la unele dintre condiţii.

De altfel, un articol detaliat pe această temă a fost publicat în ediţia de luni, 8 ianuarie 2018, a BIHOREANULUI, urmând să fie disponbil şi în varianta online.