Perioada aceasta extrem de complicată, generată de pandemie şi dominată de incertitudine, ne-a făcut, aşa cum am anunţat încă de la începutul lunii, să renunţăm la întâlnirile ad-hoc cu oamenii şi implicit şi la împărţirea de pliante şi materiale electorale "din mână în mână".

Am ales să facem acest lucru din respect pentru cetăţeni şi pentru siguranţa lor, căci sănătatea fiecărui om e mult mai importantă decât orice obiectiv al unei formaţiuni politice.

Am optat în schimb pentru a fi prezenţi, respectând toate măsurile sanitare de siguranţă şi de distanţare, în proximitatea arterelor circulate, cu pancarte care conţin nu promisiuni, ci asumări clare şi responsabile, post electorale. Însumând titlurile proiectelor noastre pentru care ne propunem să luptăm zilnic, vreme de patru ani, în Parlament, acestea reprezintă un simbol al garanţiilor cu care ne prezentăm în faţa oamenilor, arătându-le acestora de asemenea faptul că suntem alături de ei, zi de zi, chiar dacă nu le putem strânge mâna şi nu îi putem îmbrăţişa acum.

Dacă la începutul campaniei ne-am axat mai mult pe zona Oradea, am avut grijă mai apoi să ajungem în această formă inedită, şi într-o formulă care însumează atât candidaţii pe care îi propunem cât şi voluntarii noştri, în cât mai multe comunităţi bihorene. Ne-am făcut astfel cunoscute proiectele principale: eliminarea pensiilor speciale, scăderea numărului de parlamentari la 300 - încercând să împlinim dorinţa cetăţenilor care au votat Referendumul din 2009, adoptarea iniţiativei cetăţeneşti "Fără penali în funcţii publice", transparentizarea şi eficientizarea administraţiei publice, eliminarea politicii din şcoala românească, înfiinţarea "DNA-ului Pădurii", eliminarea imunităţii demnitarilor sau îmbunătăţirea sistemului de sănătate prin investiţii de 1 miliard de Euro şi plasarea pacientului în centrul sistemului; în Beiuş, Salonta, Aleşd, Vaşcău, Nucet, Ştei, Oşorhei, Nojorid, Lunca, Tulca, Holod sau Brusturi. Ne propunem desigur ca, până la finalul campaniei electorale, să ajungem în cât mai multe comunităţi bihorene, dorindu-ne ca oamenii să ştie că au acum ocazia de a avea un suport real şi la Bucureşti, aşa cum ar trebui să fie firesc.

Cum mediul online e cel în care putem comunica mai eficient în această perioadă, fără restricţii, am ales să organizăm întâlniri "digitale" cu oamenii, în fiecare săptămână, atât pe platforma ZOOM, în cadrul unor evenimente de dezbatere deschisă, cât şi prin live-uri realizate pe pagina noastră sau pe diverse grupuri, acolo unde am optat pentru varianta de a răspunde fiecărei persoane şi fiecărei întrebări, oricât de incomode. Cu sinceritate, fireşte.  Aceste evenimente, realizate într-un cadru informal, prietenesc, urmează să continue. Nu doar până pe 4 decembrie, însă, ci şi după, căci transparenţa şi dialogul reprezintă valori extrem de importante pentru noi.

De altfel, în această perioadă, tocmai din cauza restricţiilor, dar şi datorită înţelegerii că transparenţa e atât de importantă, Silviu Dehelean, deputat USR Bihor, iniţiatorul proiectului "Fără Penali" şi candidat din partea USR PLUS pentru un mandat de deputat în cadrul Alegerilor Parlamentare de pe 6 decembrie, a ales să facă un gest rar, publicându-şi numărul de telefon (0744225391) pe pagina sa personală, pentru ca orice bihorean să îl poată contacta, pentru a dezbate teme sau idei sau pentru a-i cere un punct de vedere sau chiar ajutorul, în măsura competenţelor sale.

Săptămâna aceasta, ne găsiţi zilnic în Oradea, începând cu orele 16.00 (şi în weekend de la orele 15.00), în următoarele locuri: marţi lângă Lotus Mall, miercuri pe Podul Sovata, joi în zona magazinului Crişul, vineri în proximitatea Facultăţii de Medicină, iar sâmbătă şi duminică în Piaţa Unirii.

Puteţi desigur alege să vă fotografiaţi cu mesajul favorit, sprijinind un proiect aproape de sufletul vostru. Aveţi multă grijă de voi, fiţi responsabili şi nu uitaţi nici de cei dragi vouă!

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România (parte a alianţei electorale "Alianţa USR PLUS"), cod unic de identificare: 11200021