Fotbaliştii de la UTA au încheiat la egalitate jocul pe care l-au disputat marţi seara la Stadionul Iuliu Bodola din Oradea în ultima etapă din Grupa D a Cupei României, scor 0-0, cu FC Voluntari.

Pe un teren greu şi în prezenţa a doar câtorva zeci de spectatori, care au venit să asiste la joc deşi termometrele arătau doar 3 grade, echipa arădeană a controlat prima repriză, şi-a creat cele mai multe ocazii, dar nu a reuşit să înscrie, nici măcar în minutul 30, când atacantul Cooper a fost angajat bine de Fabry şi, deşi a scăpat singur cu portarul, nu l-a putut învinge pe acesta din 11 metri, din poziţie centrală.

De partea cealaltă, echipa ilfoveană a avut o singură ocazie în prima repriză, în minutul 44, care a fost însă destul de periculoasă. Crepulja a trimis periculos în faţa porţi, dar nu a fost acolo niciun coleg care să împingă mingea în plasă şi aceasta s-a scurs pe lângă bară.

În partea a doua, echipa din Voluntari a mai echilibrat disputa, însă ocaziile au cam lipsit. UTA putea marca totuşi în minutul 59, când Cătălin Carp a reluat acrobatic din 8 metri, dar şi pe lângă bară, însă şi ilfovenii au avut o situaţie foarte bună, în minutul 76, după o lovitură de colţ. Mingea a ajuns la 7 metri de poartă la Sigurjonsson, care a şutat din unghi de 45 de grade, dar a respins portarul Kucher cu piciorul.

Deşi ultimele minute i-au găsit pe arădeni în atac, aceştia nu au izbutit să înscrie, iar jocul s-a încheiat cu rezultat alb.

Ca urmare, FC Voluntari a terminat grupa pe locul 2 şi s-a calificat în sferturile de finală, alături de Universitatea Craiova, prima clasată, în timp ce UTA s-a situat pe locul 3 şi a părăsit ediţia din acest an a Cupei României.

Declaraţiile antrenorilor:

„Aveam nevoie de o victorie și îmi pare rău că nu Voluntari ne-a pus probleme, ci terenul. Nu am reușit să ne echilibrăm în fața porții, nu am luat decizia cea mai bună. Nu am reușit să înscriem, am dominat, am avut posesie, dar n-am reușit să o băgăm în poartă. Nu am ce să le reproșez, jucătorii și-au dorit victoria, au muncit. După meciul cu cei de la Sibiu, s-a acumulat oboseală, Kevin venise după o accidentare, nu am vrut să risc, Mihai nu a putut să se antreneze. Nu avea sens să îi folosesc. Alta ar fi fost situația cu cei patru jucători, cu Marcelo, cu Căpușă”, a declarat imediat după joc antrenorul echipei arădene, Mircea Rednic.

Conform tehnicianului arădean, este foarte probabil ca UTA să dispute ultimele două jocuri de acasă din acest an, cele din campionat cu Farul Constanţa (din 16 decembrie) şi Universitatea Craiova (din 20 decembrie) în altă parte, nu la Oradea.

„Le mulţumim celor de la Oradea, ne-au primit bine aici, am avut şi rezultate bune aici, dar starea terenului nu ne va mai permite să venim. Vedem cum arată terenul în acest moment, va mai fi şi jocul de joi, se anunţă şi ploi în zilele ce urmează. Avem soluţii, o să vedem unde o să disputăm cele două jocuri de acasă ce ne-au mai rămas din acest an”, a spus Mircea Rednic la conferinţa de presă.

”Ne bucurăm că ne-am calificat. Numai cu un joc de fotbal nu a semănat, având în vedere starea terenului, dar s-au adaptat. Au alergat, s-au bătut, trebuie felicitați că au ieși sănătoși de pe teren. Mergem în continuare, e important să îi recuperăm. Ne bucurăm acum, mâine mergem la București. Sper să o ținem pe drumul bun. M-aș fi bucurat să mergem împreună, dar ne bucurăm pentru noi, pentru că am muncit pentru această calificare. E o tradiție, Voluntari a ajuns an de an în fazele superioare ale cupei, sperăm că vom reuși și anul acesta”, a spus, la rândul său, la finalul jocului, Marin Dună, antrenorul echipei din Voluntari.


UTA – FC Voluntari 0-0

Stadion: Municipal „Iuliu Bodola”

UTA Arad: Kucher – Rodrigues, Benga, Stolnik, Abeid – Fabry (min. 54 Omondi), Marku (min. 80 Sthal), Carp, Dumitrașcu (min. 54 Micovschi) – Stanciu (min. 54 R. Pop) şi Cooper (min. 54 Leidsman). Antrenor: Mircea Redinic

FC Voluntari: Fernandez – Voican (min. 66 A. Doru), Aliji, Paj, Andreș (min. 66 Armaş) – Ricardinho, Rață (min. 77 A. Ciocan), Crepulja, Florea (min. 66 Sigurjonsson) – Nemec şi Carnat. Antrenor: Marin Dună

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – Alexandru Cerei (Cluj Napoca) şi Alexandru Vodă (Alba Iulia)


Rezultatele etapei a 3-a, ultima, din Grupa D a Cupei României la fotbal:

Marţi

UTA Arad – FC Voluntari 0-0

Universitatea Craiova – Farul Constanţa 4-0

CS Tunari – Gloria Buzău 1-1


Clasament:

1 Universitatea Craiova 3 2 1 0 6 – 1 7 p

2 FC Voluntari 3 1 2 0 3 – 1 5 p

3 UTA Arad 3 1 1 1 2 – 2 4 p

4 Gloria Buzau 3 1 1 1 3 – 3 4 p

5 CS Tunari 3 0 3 0 3 – 3 3 p

6 Farul Constanţa 3 0 0 3 0 – 7 0 p

S-au calificat pentru sferturile de finală primele două clasate, Universitatea Craiova şi FC Voluntari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!