Responsabil şi cu deszăpezirea oraşului pe timp de iarnă, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service este pregătit să intervină pe străzile oraşului oricând este nevoie.

În acest sezon, utilajele de deszăpezire au ieşit deja în câteva rânduri pentru a împrăştia materiale antiderapante. În săptămâna dinaintea Crăciunului, de pildă, atât luni, cât şi vineri, autospecialele RER Ecologic Service au trecut pe mai multe artere din jumătatea de oraş aflată pe malul stâng al Crişului Repede. "A fost un fenomen interesant, în zona de nord nu a nins, dar în partea de sud a trebuit să intervenim cu utilaje pentru a împrăştia materiale antiderapante solide", a explicat directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban.

Pentru această iarnă, operatorul licenţiat are pregătite 28 de utilaje dotate cu accesorii specifice pentru deszăpezire. Dacă vor fi ninsori abundente, RER Ecologic Service va putea suplimenta numărul lor.

Între autospecialele pregătite pentru intervenţiile din această iarnă se numără şi două maşini noi, dintre care una dotată cu un senzor montat pe parbriz ce avertizează şoferul dacă se apropie prea mult de marcajele de pe carosabil.