Gătite după rețete tradiționale și cu produse locale, o serie de produse delicioase îi așteptă pe gurmanzi sâmbătă și duminică în parcul din fața Casei de Cultură Ștei la evenimentul „Gusturi și tradiții de Bihor”. Atmosfera este completată de meșteșugari și artiști din județ, iar intrarea este gratuită. Este prima ediție care se ține aici, după ce la Oradea s-a organizat în anii trecuți, în 2023 și 2024, cu succes.

Conceptul are scopul de a aduce împreună bucătăria bihoreană, producătorii locali, meșteșugarii și artiștii din județ, pentru a valorifica și promova tradițiile gastronomice și culturale ale zonei.

În cele două zile, în intervalul orar 14 – 22, în Ștei se vor pregăti preparate culinare tradiționale incluse în volumul „Rețete tradiționale de Bihor”, disponibil și online.

Astfel vor putea fi savurate plăcinte în foi ca la Beiuș, pancove, plăcintă țărănească, supă gulaș, gulaș de fasole, varză cu carne (toroș), tocană de unghii de porc, papricaș de pui cu găluște, tocăniță de Bihor, supă slovăcească de ciuperci, sarmale cu păsat, păsulă zolită, răcituri, humentaș, gomboți și plăcinte cu prune.

În plus, sâmbătă de la ora 18 va fi organizat și un tur ghidat al orașului Ștei.

„Cea de-a treia ediție din Oradea va fi în luna septembrie. Ne propunem să organizăm acest târg în fiecare an, în toate zonele județului nostru”, a declarat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, organizator al evenimentului alături de Primăria Ștei și Agenția de Management al Destinației Bihor, în parteneriat cu Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, Visit Oradea și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!