Multe transferuri sunt negociate intens in aceasta perioada, unele cu impact imediat, altele cu finalizate mai degraba in vara - toamna. In functie de situatia in clasamente (in campionatul intern si in cupele europene), dar si de situatia financiara, cluburile isi fac planuri pe termen scurt, mediu si lung. Transferurile sunt o metoda de a revitaliza echipa atunci cand este nevoie, de a oferi forta in plus, dar si de... a castiga ceva bani - in cazul transferurilor acceptate catre alte cluburi.

Alexis Sanchez, de la Arsenal catre...

Inca de la inceputul lunii ianuarie, foarte mult s-a discutat despre transferul lui Alexis Sanchez de la Arsenal, catre o alta echipa din Premier League - o rivala, desigur, caci Arsenal este o echipa de top, iar doar o alta echipa puternica si-ar permite sa plateasca pentru transferul unui jucator de asemenea calibru. Mai intai a parut posibil transferul lui Sanchez la Manchester City (echipa care cel mai probabil va castiga campionatul in Premier League in sezonul 2017 - 2018), dar in cele din urma intelegerea s-a negociat in stare avansata cu cealalta echipa mare din Manchester: United. Case de pariuri ca 888, betano casino sau unibet s-au intrecut in a oferi cote legate de posibilul transfer.

Salariu generos, perspective bune, inclusiv in Liga Campionilor

Arsenal este decisa sa renunte la Sanchez pentru a marca totusi o incasare de bani. In caz contrar, chiar in aceasta vara jucatorului ii expira contractul si ar putea pleca fara beneficii pentru gruparea londoneza. Datele cele mai recente indica un transfer al lui Sanchez la Manchester United, asociat unui salariu impresionant: 56 milioane de lire pentru contractul pe 4 ani si jumatate. De ce este jucatorul o miza atat de importanta? Dincolo de talentul sau, nu a fost utilizat de Arsenal in Liga Campionilor, deci poate fi folosit de noua sa echipa inca din acest sezon al competitiei (poate chiar in optimile de finala, unde echipa britanica va juca in sistem tur - retur cu Sevilla).

Se pare ca, prin acest transfer la United, Sanchez si-a indeplinit chiar un vis din copilarie. Acum, va juca pe Old Traddord si chiar va purta tricoul cu numarul 7, destinat unor fotbalisti care au scris istorie - Cantona, Beckham sau Cristiano Ronaldo. Pe social media a aparut deja o fotografie cu Alex Sanchez imbracat cu o jacheta ce include sigla lui Manchester United, dar o fotografie de cand fotbalistul era copil.

Transferul se pare ca este sigur, dar nu oficial

Cele mai noi informatii dau ca sigur transferul lui Alexis Sanchez la Manchester United. Mai mult decat atat, jucatorul a vizitat baza de antrenament a echipei si a fost intampinat chiar de Sir Alex Ferguson. Transferul nu este comunicat in mod oficial doar pentru ca mai trebuie indeplinite niste formalitati birocatice legate de... permisul de munca al jucatorului chilian in Anglia. Se pare ca acesta trebuie sa-si prelungeasca permisul existent din momentul in care a venit la Arsenal, transferat de la Barcelona.  

Arsenal pierde astfel un jucator important, iar Manchester United castiga un nou potential star care sa duca echipa catre performante majore, in toate competitiile in care va activa. United are nevoie de o astfel de intarire, in conditiile in care rivala sa din acelasi oras, Manchester City, a avut un sezon mai bun.

(Advertorial)