Două tinere care se aflau în autoturismul Peugeot, cel ce a provocat accidentul de duminică seară, de pe DN1, au nevoie de sânge. Andrada Maria Firez (foto stânga) și Miruna Parja (foto dreapta), ambele de 18 ani, au fost rănite foarte grav în urma impactului, fiind internate la Terapie Intensivă, la Cluj.

Acestea sunt eleve în clasa a XII-a, la Colegiul Emanuil Gojdu, și erau prietene, părinții lor fiind de asemenea prieteni. Duminică seară, când s-a produs teribilul accident, se întorceau împreună de la meditații, de la Cluj, deoarece își doreau să dea examen la Medicină.

„Prieteni / cunoștințe din Oradea sau de oriunde din țară, pierderile de sânge au fost uriașe și doresc să vă cer ajutorul printr-o donație de sânge. Aceasta se poate face oriunde în țară, la un centru de transfuzii. Vă rog să menționați numele beneficiarilor la donare. Pîrja Miruna Ioana, respectiv Firez Andra, acestea fiind internate la Secția de Terapie Intensivă din Cluj Napoca. Grupa de sânge nu contează! În Oradea, centrul de transfuzii este deschis până la ora 13, vă mulțumesc anticipat!”, a scris pe Facebook Sergiu Mihai, prietenul Mirunei.

Tinerele se aflau în autoturismul Peugeot din care două persoane, soț și soție, au decedat. Este vorba despre părinții Andrei, Crina și Sorin Firez, din Sântandrei. Crina Firez a lucrat ca biochimist la Spitalul Municipal din Oradea, iar Sorin Firez era ofiţer SRI.

După cum BIHOREANUL a mai scris, traficul între Poieni, județul Cluj, și Oradea, a fost blocat, duminică, timp de 4 ore, în urma accidentului devastator.

Din cercetările făcute de polițiști la fața locului, șoferul autoturismului Peugeot a pierdut controlul maşinii, a intrat pe contrasens, s-a lovit de un TIR, iar la revenirea pe bandă a intrat într-un BMW. TIR-ul s-a răsturnat de-a curmezișul pe șosea, obturând traficul din ambele direcții.