Pentru majoritatea profesorilor, luna august înseamnă o binemeritată vacanță și timp petrecut departe de școală.

Preocupați de progresul profesional, nouă profesori și două secretare ale Colegiului Național Onisifor Ghibu au preferat să-și petreacă vacanța perfecționându-se, la cursuri despre managementul clasei și abilități de comunicare, ținute anume pentru dascăli în Kușadasi, Turcia, în ultima săptămână.

„Învățarea centrată pe elev, metoda Flipped Classroom, studii de caz, informații teoretice recente, jocuri de rol, aplicații multimedia, munca în perechi și echipe într-un mediu internațional, precum și exersarea limbii engleze într-un context real, sunt doar câteva exemple din numeroasele beneficii pe care le-au obținut profesorii”, a spus directorul colegiului, Iulius Timar, și el participant la acest curs.

În plus, angajații școlii orădene au avut parte de o experiență culturală, facilitată de amabilitatea și profesionalismul trainerilor de la organizația locală Anatolia Education.

Costurile cursului din Turcia au fost asigurate prin programul Erasmus, în care Colegiul Național Onisifor Ghibu este acreditat.

„Împreună suntem mai puternici și succesul va rezulta în mod natural dacă ne ocupăm de toate aspectele acestuia, dezvoltare profesională, dar și personală, experiențe culturale, dezvoltarea cooperării și a spiritului de echipă și crearea unui climat armonios de învățare, într-o școală renovată și modernizată. Sunt încântat de participarea la acest curs de formare profesională și de experiențele trăite alături de colegii mei. Așteptăm să ne revedem din septembrie la școală și să aplicăm în clasă cunoștințele dobândite la curs”, a mai spus Timar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!