Vacanţă forţată pentru câţiva elevi şi profesori bihoreni, care au revenit dintr-o excursie privată în nordul Italiei şi acum stau acasă, pentru a fi siguri că nu sunt bolnavi.

"În acest moment, avem izolaţi 15 elevi şi şase cadre didactice. Aceştia nu au avut activităţi ale şcolilor, ci private", a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Alin Novac Iuhas, miercuri, într-o conferinţă de presă.

În plus, un grup de patru elevi şi doi profesori de la Colegiul Naţional Avram Iancu din Ştei a revenit, în noaptea de marţi spre miercuri, din Italia, unde au participat la activitatea unui proiect european, dar dintr-o regiune care nu e afectată de coronavirus. "Au fost intervievaţi de specialiştii DSP Bihor, nu au nicio problemă", a declarat Novac Iuhas.

De asemenea, miercuri seară vine acasă un grup de elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială Avram Iancu din Oradea, care la rândul lor au participat la activităţile unui proiect european în Roma, de asemenea un oraş care nu este închis.

În plus, tot la Colegiul Avram Iancu din Ştei vor sosi, în perioada următoare, două delegaţii din Turcia. "Se vor supune rigorilor impuse de specialişti", a precizat inspectoratul şcolar general.

În schimb, toate deplasările elevilor în zonele cu multe îmbolnăviri cu COVID-19 confirmate vor fi anulate.