Tensiune şi revoltă pe Aeroportul Ciampino din Roma, unde zeci de români au rămas blocaţi în prima de zi de Paşte, după ce cursa Ryanair care trebuia să-i aducă acasă, la Bucureşti, a fost anulată, scrie digi24.ro.

Problema cea mai mare pentru turiştii români este că Ryanair nu mai are curse similare până miercuri, în timp ce ei au primit bani doar pentru o noapte de cazare. În plus, unii dintre ei au fost programaţi în cursele de joi sau chiar de vineri, ceea ce înseamnă că mai trebuie să petreacă chiar şi patru nopţi în Roma. 

„Mi s-a oferit o noapte de cazare în această seară şi zbor vineri seara, voi cere rambursarea şi caut zbor. Miercuri trebuie să fiu la muncă, nu-mi permit să stau până vineri pe buzunariul propriu", a declarat o pasageră, pentru digi24.ro.

Dacă îşi caută zboruri la alte companii, românii trebuie să scoată destui bani din buzunare, căci un bilet pentru o cursă de luni costă chiar şi 200 de euro. "Unii se văitau că au 80 de euro în buzunar", a mai povestit românca, potrivit sursei citate. În plus, mulţi dintre turişti sunt însoţiţi de copii.

Pasagerii mai povestesc că reprezentanţii Ryanair le-au spus că zborul lor a fost anulat din cauza grevei Air France, care a dat peste cap şi curse ale altor companii.

UPDATE:

Ulterior, Ryanair a explicat într-un comunicat transmis de presă motivele anulării cursei.

„Acest zbor de la Ciampino-Roma spre București (8 aprilie) a fost anulat din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franța. Toți clienții afectați au fost informați prin SMS și email despre grevă și au primit alternative de zbor. Ne cerem sincer scuze pentru anularea zborului cauzat de greva controlorilor de trafic aerian din Franța și îi încurajăm pe toți clienții să semneze petiția A4E pentru păstrarea cerului Europei liber – http://www.keepeuropesskiesopen.com”, se arată în documentul citat de Digi24.ro.