Agenţia Europeană pentru Medicamente a aprobat folosirea vaccinului anti-Covid produs de Pfizer - BioNTech pentru copii cu vârste între 5 şi 11 ani.

Agenţia care autorizează şi monitorizează medicamentele comercializate în UE a ajuns la concluzia că, şi în cazul acestei categorii de vârstă, beneficiile administrării vaccinului sunt mai mari decât riscurile.

Conform Bloomberg.com, pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vaccinul Pfizer - BioNTech se va administra în doze mai mici, mai precis doar o treime din doza utilizată pentru persoanele cu vârste mai mari (+12 ani).

Momentul coincide cu un val masiv de noi îmbolnăviri de Covid în mai multe ţări din Europa. 

Vaccinarea propriu-zisă ar putea începe în luna decembrie.

Experţii europeni au petrecut aproximativ două luni analizând datele medicale privind riscurile şi eficienţa vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani, înainte de a acorda această aprobare oficială.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 din România a început deja pregătirile pentru administrarea vaccinului la copii şi optimizarea platformei de programare, potrivit medicului Valeriu Gheorghiţă.