Ecaterina Andronescu, senator şi vicepreşedinte PSD, a constatat că ministrul Sănătăţii a mințit-o acum două seri, când îi spunea la telefon, în timp ce ea se afla la emisiunea Jurnalul de seară, că nu e nicio problemă cu vaccinurile și că ele se găsesc.

Între timp, Ecaterina Andronescu a verificat şi a constatat că lucrurile nu stau aşa. A mărturisit asta tot la Digi24, în emisiunea În faţa ta, un interviu care va fi difuzat, duminică, după ştirile orei 13.00.

„Nu m-a asigurat pe mine, l-ați auzit și voi pe ministrul Sănătății spunând că e rezolvată. M-am interesat: sunt farmacii în care se găsesc, sunt medici de familie care au de regulă vaccinuri în cantități insuficiente. Suntem departe de a spune că problema vaccinurilor e rezolvată”, a spus Ecaterina Andronescu.

„Am discutat cu lanțurile de farmacii. Ele spun așa: în unele din farmacii avem vaccinuri, în altele nu avem. Medicii de familie spun că sunt insuficiente. Au zis: am două doze de vaccin și am șapte copii de vaccinat. Nu doar că m-a dezamăgit, dar m-a și pus într-o situație destul de delicată, pentru că eu am crezut”, a adăugat ea.

Acum două seri, invitată la Jurnalul de seară, Ecaterina Andronescu l-a sunat personal pe ministrul Sănătății, chiar din studio, în timpul emisiunii, să afle cum stau lucrurile cu criza despre care vorbeau ceilalți participanți la emisiune. Ministrul i-ar fi spus că sunt destule vaccinuri.

În realitate, reporterii Digi24 au constatat, la o verificare rapidă, că nu sunt destule, nici la medicii de familie, nici în farmacii, pentru părinții nevoiți să le cumpere, deși ele trebuie asigurate gratuit de stat.

„Lipseşte vaccinul tetravalent. Nu mai avem vaccinuri pentru copiii de 14 ani, expiră la sfârşitul acestei luni. Nu avem vaccin pentru gravide sau pentru plăgi. Şi vaccinul ROR şi hexavalent este în cantităţi insuficiente. Eu îmi trimit pacienţii, că-i mai aproape, până la Ruse. Colegii din Ardeal îi trimit în Ungaria”, a declarat Sandra Alexiu, vicepreşedintele Societăţii pentru Medicina Familiei.