Temperaturile vor continua să crească în România. Meteorologii au emis, marți dimineață, un cod galben de caniculă și disconfort termic valabil pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Bihor.

Avertizarea este valabilă pentru ziua de 9 iulie. „Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade și local de 38...39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Noaptea va fi și ea tropicală, cu temperaturi de cel puțin 20 de grade.

Miercuri va fi și mai cald. O parte din județele României vor sub cod portocaliu de căldură, iar restul țării - inclusiv Bihorul - vor fi sub cod galben.

„În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade”, a transmis ANM.

Căldura va continua și în zilele următoare, au mai spus meteorologii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!