Într-un exercițiu de imagine, premierul României, Marcel Ciolacu, și-a publicat sâmbătă bonul de cumpărături de la un supermarket, de unde a cumpărat - după cum a subliniat liderul PSD - produse românești cu mai puțin de 100 de lei.

El a spus că a putut să cumpere „ce aveam nevoie” nici 100 de lei. Postarea a stârnit un val de critici din partea românilor nemulțumiți de prețurile alimentelor și de nivelul de trai.

„Am fost la cumpărături și am luat ce aveam nevoie: salată, castraveți, ceapă și niște cartofi, mere, pateu Ardealul, salam Săsesc, ulei și zahăr, ouă, iaurt, telemea de oaie și o bere Ursus - produsă la Buzău... total 93.50 de lei. E drept, am uitat să iau roșii, dar tot mă încadram în 100 de lei! Voi ce #cumpărațiromânește cu 100 de lei?”, se arată în mesajul publicat pe pagina lui Marcel Ciolacu. 

În timp ce unii l-au felicitat fiindcă achiziționează produse românești, mulți dintre utilizatori de pe Facebook l-au criticat. „Da, ați cumpărat chiar foarte consistent: 100 lei pe zi, adică 3.000 lei pe luna, în condițiile în care salariul minim net este de 1981 lei”, a subliniat unul dintre ei. 

„Doar cine nu știe ce înseamnă să HRĂNEȘTI O FAMILIE CU 3 MESE PE ZI, poate fi încântat de această postare”, a comentat altcineva.

O altă persoană îi sugerează lui Ciolacu să întrețină o familie cu doi copii cu un salariu mediu lunar, notează Hotnews.ro. „Felicitări, reușiți singur să vă faceți de râs. Ce aveti acolo pe lista se numește „supraviețuire" pe două zile a unei persoane, doar la capitolul băgat ceva în stomac. Dacă vreți să faceți demonstrații, vă rog să mergeți să întrețineți o casă cu doi copii de școală și cu o sotie pensionată medical, cu salariul mediu, nu zic minim, ca să nu ziceți că sunt hater”.

„Corect pt. o singură persoană. Dar când familia e mai numeroasă oare ce cumperi cu o 100 (sută) de lei?”, a mai scris un utilizator la postarea lui Ciolacu.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!