Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai au depistat, luni seara, un tânăr de 31 de ani care conducea pe drumurile publice un autoturism, fără a deţine un permis de conducere. În schimb, a prezentat la control un buletin şi un permis emise în Spania, care s-au dovedit a fi false.

Întâmplarea nu s-a petrecut în punctul de trecere a graniţei româno-maghiare, ci la ieşirea din localitatea Valea lui Mihai, zonă cuprinsă în aria de responsabilitate a poliţiştilor de frontieră.

În jurul orei 23.00, un echipaj din cadrul SPF Valea lui Mihai, judeţul Bihor, a oprit în trafic un autoturism marca Audi, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla V.P., cetățean român în vârstă de 31 de ani.

„La controlul specific, bărbatul a prezentat un permis de conducere și o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Spania. Cu ocazia verificărilor specifice, colegii noștri au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Bihor al Poliţiei de frontieră, comisar-şef Laura Bondar.

Potrivit verificărilor poliţitşilor, individul se “blindase” cu documente false de identitate şi de conducere din cauză că nu deţinea permis de conducere românesc.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a anunţat IJPF Bihor.