După câteva zile de foc, temperaturile se vor domoli în Crișana, regiune din care face parte și județul Bihor. Conform estimărilor publicate de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarea perioadă, „valul de căldură se va diminua treptat”, iar după 19 iulie maximele vor fi de circa 30-32 de grade Celsius.

Informațiile apar în estimarea meteo pe regiuni, publicată pentru perioada 15-28 iulie. 

Concret, conform meteorologilor, în Crișana, valul de căldură „se va diminua treptat, astfel încât până la finalul intervalului de prognoză, valorile termice se vor apropia de cele caracteristice acestei perioade. Temperaturile maxime vor avea medii între 36 și 39 de grade până în 19 iulie, apoi vor ajunge la 30...32 de grade”. 

Vor fi, de asemenea, nopți tropicale, „cu 20 de grade mediat regional până spre finalul primei săptămâni”, dar apoi temperaturile nocturne vor coborî la 16 grade.

Se anunță și ploi în perioada următoare. „Ploi în general pe arii restrânse și sub formă de aversă se vor semnala cu precădere după-amiaza, pe aproape tot parcursul intervalului”, precizează ANM.

Amintim că județul Bihor s-a aflat sub cod roșu de caniculă în ultimele 4 zile (sâmbătă-marți), iar pentru ziua de miercuri a fost emis un cod portocaliu de căldură.

Estimarea publicată de ANM pentru toate regiunile țării:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!