Echipa națională de fotbal a Argentinei a reușit duminică seara să câștige trofeul Cupei Mondiale din Qatar după un meci incendiar cu Franța.

Ghidați de Lionel Messi, care a și marcat de două ori pentru „seleccion” în timpul partidei, argentinienii s-au dovedit mai puternici la loviturile de la 11 metri.

Argentinienii au dominat prima repriză, înscriind două goluri (Messi ’23 din penalty / Di Maria ’36). Ba mai mult, francezii nu au avut nici măcar o lovitură pe spațiul porții vreme de o repriză întreagă. 

În a doua jumătate a partidei însă francezii au reușit să revină spectaculos. Vedeta naționalei Franței, Kylian Mbappe, a înscris din penalty în minutul 80, după ce Otamendi l-a faultat în careu pe Kolo Muani. 

Echipa Argentinei s-a pierdut apoi, iar Mbappe a înscris pentru a doua oară, după o fază spectaculoasă, la mai puțin de două minute de la golul din penalty. 

Timpul regulamentar de joc s-a încheiat cu scorul 2-2 pe tabelă, însă cu o formație a Argentinei ce părea în cădere de formă, în timp ce francezii își continuau atacurile. 

În schimb, Lionel Messi - considerat cel mai bun jucător din lume - deși părea obosit la multe dintre faze, a reușit să înscrie din acțiune în cea de-a doua repriză de prelungiri (minutul 108). 

Finala mai ascundea însă o surpriză. În minutul 118 s-a dictat penalty pentru Franța după un henț făcut de unul dintre jucătorii argentinieni, pe care mingea șutată de un francez l-a lovit în cot. Din nou starul Franței, Mbappe, nu a dezamăgit și a transformat lovitura pentru ca scorul să ajungă la 3-3. 

S-a ajuns apoi la penalty-uri, unde jucătorii Argentinei s-au dovedit mai inspirați, mai hotărâți. A fost 4-2 la loviturile de departajare. 

În Argentina a început astfel sărbătoarea în stradă, după ce Lionel Messi și colegii lui au obținut marele trofeu al lumii. Argentina a mai fost campioană mondială de două ori în istorie: în 1978 și 1986. 

Lionel Messi a bifat câteva recorduri, printre acestea numărându-se recordul de goluri înscrise pentru naționala Argentinei la Campionatul Mondial.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!