De Ziua Mondială Art Nouveau, orădenii sunt invitaţi la un concurs care are în prim plan clădirile şi palatele aparţinând acestei mişcări artistice.

Părinţi şi copii sunt invitaţi de organizaţia Ro100 să participe la un concurs în care vor trebui să descopere detalii ale clădirilor Art Nouveau. "Echipe formate dintr-un părinte şi un copil vor primi câte un set de 12 cartonaşe cu detalii ale unor clădiri din Oradea şi o hartă pe care sunt marcate aceste clădiri. Vor trebui să le găsească şi să facă fotografii", a explicat Adela Lile, reprezentant al Ro100 Oradea.

Primele trei echipe care vor termina de fotografiat toate cele 12 clădiri vor fi premiate, locul I cu un voucher de 200 de lei la librăria Humanitas, iar locurile II şi III cu cărţi. Cei care doresc să participe la concurs trebuie doar să fie prezenţi duminică (10 iunie) de la ora 14.15, la statuia lui Mihai Viteazul.

Ro100 este o organizată înfiinţată de fostul premier Dacian Cioloş, care şi-a propus însă să devină partid politic.

Pe de altă parte, tot cu prilejul Zilei Mondiale Art Nouveau, sâmbătă şi duminică vor avea loc la Oradea mai multe evenimente: tururi ghidate prin mai multe palate ale oraşului ridicate în acest stil arhitectural, concerte cu lucrări celebre şi muzică din filme, oferite în aer liber de orchestra de suflători a Filarmonicii şi proiecţii spectaculoase de imagini pe faţada Palatului Vulturul Negru.