Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea DIICOT, au făcut, miercuri dimineaţă, 10 percheziţii domiciliare în patru localităţi din judeţul Bihor, la membrii unei grupări specializate în "operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive".

Poliţiştii au descoperit mai multe feluri de substanţe psihoactive şi droguri de mare risc, iar 13 persoane vor fi audiate.

"În urma percheziţiilor, efectuate pentru documentarea activităţii infracţionale a 13 persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 72 de ani, toate din judeţul Bihor, au fost descoperite cantităţi de materie vegetală psihoactivă, ambalată atât în doze, cât şi în pungi, substanţă sub formă de cristale, pentru prizat, pastile ecstasy şi bani care ar proveni din activitatea infracţională", se arată într-un comunicat transmis de IPJ Bihor.

Totodată, poliţiştii au găsit recipise care dovedesc achiziţionarea de bitcoin, "cu care ar fi fost cumpărate, de pe internet, substanţele psihoactive".

"Au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor 234 de grame de materie vegetală psihoactivă, 33 de doze conţinând materie vegetală psihoactivă, 26 de pastile de ecstasy şi 30 de comprimate. De asemenea, au fost ridicaţi 1.480 de lei", se mai precizează în informarea poliţiştilor.

Potrivit IPJ Bihor, la finalizarea percheziţiilor, cele 13 persoane vor fi conduse la sediul Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT în vederea audierii.