Un şofer în vârstă de 33 de ani a fost reţinut, iar alţii s-au ales cu dosare penale şi cu amenzi, în weekend, după ce au fost prinşi de poliţiştii din Bihor în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, a drogurilor ori fără să deţină permis de conducere.

De vineri până duminică, aproape 1.400 de conducători auto au fost legitimaţi de agenţi, aceştia din urmă aplicând amenzi în valoare de 140.610 lei şi constatând 25 de infracţiuni.

Reținut de polițiști

Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al Poliţiei Bihor, în perioada 3 – 5 noiembrie, au avut loc 18 acţiuni la care au fost implicaţi 329 de poliţişti bihoreni. Aceştia au efectuat 898 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri în trafic şi au dat 265 de sancţiuni contravenţionale.

În ultima zi de acţiuni, duminică, un bărbat de 33 de ani din localitatea bihoreană Gepiu a fost reţinut de poliţişti după ce, la ora 6.40, a fost depistat în timp ce conducea având o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După mai multe verificări, poliţiştii au descoperit că acesta conducea şi fără să deţină permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în acest caz, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Şoferi fără permis

Tot duminică, în jurul orei 16, pe strada Ciocârliei din oraşul Aleşd, poliţiştii au oprit un şofer în vârstă de 28 de ani. Testul pentru depistarea substanţelor psihoactive a ieşit pozitiv, motiv pentru care tânărul a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

Poliţiştii aleşdeni continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influenţa unor substanţe psihoactive, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd.

De asemenea, sâmbătă, la ora 22.10, pe strada Ion Luca Caragiale din Marghita, agenţii au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din acelaşi oraş, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În aceeaşi zi, la ora 16.37, pe drumul comunal 97, în localitatea bihoreană Călacea, a fost oprit un localnic de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri descoperite sâmbătă, au fost întocmite dosare penale, iar cercetările continuă.

„Din totalul sancţiunilor, 225 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulaţiei rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 119 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, şase au fost pentru conducere sub influenţa alcoolului, şapte pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, trei sancţiuni au fost pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, au fost sancţionate două depăşiri neregulamentare, o sancţiune a fost pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, patru sancţiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 83 de sancţiuni au fost pentru alte abateri", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!