Pentru prima oară din 2005 încoace, tradiţionala vânătoare de mistreţi organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac pe fostul domeniu cinegetic al lui Nicolae Ceauşescu va avea loc înainte de Crăciun, nu la două săptămâni după Anul Nou.

Confirmarea oficială a fost făcută joi de dr. Remus Moţoc, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, care a spus că a primit o solicitare din partea Asociaţiei Bear Wilboard, pentru a asigura serviciile de profil în zilele de sâmbătă şi duminică, 21 şi 21 decembrie. "Azi am primit solicitarea oficială din partea organizatorilor, Asociaţia Bear Wilboard, de a asigura serviciile sanitar-veterinare la Balc", a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, Remus Moţoc.

Deşi de patru ani, de când avionul în care se aflau între alţi invitaţi fiul său, Ion Ion Ţiriac, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg, a ratat aterizarea alunecând până peste un canal de irigaţii dincolo de pistă, Ţiriac nu mai foloseşte serviciile Aeroportului orădean, astfel că invitaţii săi vin pe la Debreţin, este de aşteptat ca şi în acest an la vânătoarea de la Balc să participe prietenii fostului tenismen precum Wolfgang Porsche, proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux, Georges Marsan, primarul din Monte Carlo, dar şi Alfred Baumhauer, designerul brand-ului Cartier.

De asemenea, la fel ca în ultimii trei ani, este posibilă şi desfăşurarea unor manifestaţii de protest la intrarea pe domeniul de la Balc, organizate de asociaţii precum Vier Pfoten, pentru apărarea drepturilor animalelor.

În sfârşit, la fel ca întotdeauna din 2005 încoace, mistreţii împuşcaţi de invitaţii lui Ion Ţiriac vor fi procesaţi, iar produsele de mezelărie şi carnea va fi donată unor case de bătrâni şi orfelinate.

Prima vânătoare de la Balc a avut loc în urmă cu nouă ani, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.