Vânătoarea de mistreţi de la Balc, organizată pe fondul administrat de magnatul Ion Ţiriac, a început sâmbătă. Majoritatea participanţilor au intrat pe poarta domeniului înainte de ora 7 dimineaţa.

La fel ca de fiecare dată în ultimii ani, un reprezentant al unei organizaţii pentru protecţia animalelor, din Braşov, a chemat Poliţia. "La Poliţia Marghita s-a depus o plângere penală vizând diverse aspecte legate de vânătoare. A mai fost un apel prin 112. Astfel, poliţiştii s-au deplasat acolo pentru a verifica aspectele respective", a precizat BIHOREANULUI subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Dintre oaspeţii lui Ţiriac la Balc, singurul care a acceptat, sâmbătă dimineaţă, să vorbească cu presa care aştepta la poarta de intrare pe dimeniu a fost prinţul Dimitrie Sturdza. Întrebat cum va fi vânătoarea în acest an, Prinţul Dimitrie Sturza a spus că vânătoarea va fi "extraordinar de bine organizată, cu toţi prietenii domnului Ţiriac".

Întrebat de ce crede că e importantă această vânătoare, acesta a răspuns că "le mai arătăm la băieţii ăştia care sunt importanţi din afară că se poate şi în România". "Să vă uitaţi odată cât au investit în România: Mercedes la Braşov, Porche la Bucureşti şi aşa mai departe", le-a spus prinţul jurnaliştilor.

Vânătoarea efectivă a început în jurul orei 8, fiind supravegheată şi de un echipaj medical de urgenţă al Ambulanţei. După pauza de masă, vânătoarea a fost reluată în jurul orei 14, când din pădure s-au auzit din nou focuri de armă.

Poliţiştii au ieşit de pe domeniu după mai bine de 3 ore, refuzând să facă orice fel de declaraţii jurnaliştilor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, nu mai puţin de 20 de avioane particulare au fost aşteptate vineri pe Aeroportul din Oradea, pentru a aduce bogătaşi europeni invitaţi de Ion Ţiriac să împuşte mistreţi la Balc.

Ţinută de obicei secretă de organizatori, BIHOREANUL a obţinut în exclusivitate lista cu participanţii la vânătoare.

Află cine sunt invitaţii, în articolul Vânătoarea de la Balc: Ţiriac şi oaspeţii lui au aterizat pe Aeroportul din Oradea. BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate lista participanţilor! (FOTO)