Doi liceeni au fost prinşi în flagrant săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, pe promenada malului drept al Crişului Repede de o patrulă a Poliţiei Locale Oradea în timp ce vandalizau un coş de gunoi, lovindu-l cu picioarele.

Incidentul a fost făcut public abia joi, printr-un comunicat de presă trimis de Primărie. Cei doi adolescenţi, ambii în vârstă de 17 ani, au fost sancţionaţi cu amendă, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 429 din 2009 şi, în plus, au fost puşi să plătească pentru recuperarea prejudiciului creat. Astfel, în total, cei doi au trebuit să achite suma de 1.100 de lei.

"Poliţiştii locali vor purta discuţii cu directorii instituţiei de învăţământ în care elevii învaţă pentru a le atrage atenţia cu privire la fapta acestora. Din păcate, fapte de asemenea vandalism sunt produse de tot mai mulţi tineri, lipsiţi de orice simţ sau educaţie civică", se arată în comunicatul municipalităţii.

Orădenii sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Poliţei Locale, la numărul de telefon 0259-969 sau la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit) sau la adresa de email: politia.locala@oradea.ro.