Trei adolescenţi din Oradea au fost amendaţi în weekend de poliţiştii locali, după ce au fost prinşi în timp ce vopseau cu spray-uri colorate un perete al Podului Mareşal Constantin Prezan.

Cei trei au fost văzuţi sâmbătă de un orădean care a sunat la Poliţia Locală, reclamând vandalismul. La faţa locului s-au deplasat agenţii care i-au prins pe cei trei băieţi, unul de 17 ani şi ceilalţi doi de 18 ani, care mâzgăleau peretele cu spray-uri de culoare roşie, albastră şi verde.

Vandalii au fost duşi apoi la sediul Poliţiei Locale, unde li s-a deschis un dosar penal pentru scrierea sau desenarea fără drept pe clădiri, garduri ori obiecte de folosinţă comună. Aceştia au primit şi amenzi, două în valoare de 500 de lei şi una în valoare 250 de lei, cea din urmă fiind în cazul minorului.   

"Ca măsură complementară, poliţiştii locali au întocmit proces verbal pentru refacerea în termen de zece zile a peretului desenat la starea iniţială", se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Oradea, în care se mai precizează şi că spray-urile folosite de ei au fost confiscate.

"Doresc să mulţumesc persoanei care a anunţat în timp util Poliţia Locală şi apreciez spiritul civic al fiecărui orădean care ne sesizează o problemă. Astfel, şi în această situaţie s-a putut interveni foarte repede, Poliţia Locală reuşind să-i surprindă pe cei trei tineri şi să ia măsurile legale care s-au impus. Din păcate, se tot repetă astfel de fapte nedorite, prin care se strică fie faţadele unor clădiri proaspăt reabilitate, fie alte construcţii de pe domeniul public şi nu e normal ca tot prin efortul orădenilor să le curăţăm", a declarat viceprimarul Arina Moş, potrivit aceluiaşi comunicat.