Primăria Oradea a făcut o plângere penală la Poliţie, după ce, în noaptea de Revelion, 9 coşuri de gunoi din zona parcului de la intersecţia străzilor Haţegului cu Gheorghe Pop de Băseşti, au fost sparte.

"În noaptea dintre 31 decembrie 2017 şi 1 ianuarie 2018, în intervalul orar 11 - 4, un grup format din persoane necunoscute până la aceasta dată au înţeles să sărbătorească revelionul vandalizând elemente de mobilier stradal dintr-un parc şi împrejurimi", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Primăria Oradea.

Persoane "cu probleme serioase de educaţie şi de comportament" au dat cu pumnii şi picioarele în coşurile stradale, distrugându-le şi creând astfel o pagubă oraşului şi cetăţenilor.

Întrucât făptaşii nu au fost încă identificaţi, cei care au fost martori ai acestor distrugeri sunt rugaţi să anunţe Poliţia.

De asemenea, Primăria face apel către toţi cetăţenii şi îi roagă ca, oricând sunt martori ai unor acte de distrugere, să anunţe de îndată autorităţile de ordine publică la numărul unic de urgenţă 112, pentru a surprinde în flagrant persoanele care comit asemenea fapte de vandalism.