Foamea boschetarilor dăunează grav aspectului oraşului! Restaurantul KFC din Decebal se confruntă cu o problemă serioasă: pubelele localului sunt periodic vandalizate şi golite de oamenii străzii. În căutare de resturi de mâncare, aceştia distrug ţarcul care adăposteşte containerele şi pubelele restaurantului, golesc tomberoanele şi aruncă gunoaiele în jur.

Cel mai recent episod s-a petrecut luni dimineaţă, când gunoaiele au fost împrăştiate în spaţiile verzi din faţa blocurilor vecine, unde boschetarii au stat şi au mâncat. Fireşte, mizeria i-a indignat pe orădeni, care au reclamat pe Facebook. Acolo au văzut pozele şi agenţii Poliţiei Locale Oradea, care astfel s-au autosesizat şi au mers în control la KFC.

"În urma identificării de la faţa locului, s-a constatat că resturile menajere aparţinând unui cunoscut lanţ de tip fast-food, respectiv restaurantul KFC, cu punctul de lucru pe B-dul Decebal nr. 61 A, erau împrăştiate în zona amenajată pentru colectarea deşeurilor Asociaţiei de Proprietari de pe str. Ştefan Octavian Iosif.  În urma discuţiei purtate cu reprezentantul firmei US FOOD NETWORK SRL, dl. H. F. ne-a comunicat că, deşi deţin o platformă îngrădită şi amenajată corespunzător pentru colectarea deşeurilor în incinta galeriei comerciale, aceasta este frecvent vandalizată", se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Oradea, transmis joi.  

Poliţiştii au constatat că vandalii au făcut şi mizeria de luni dimineaţă, dar totodată că angajaţii KFC au făcut curăţenie, în aceeaşi zi. "De asemenea, menţionăm că SC US FOOD NETWORK SRL deţine contract de salubritate încheiat cu operatorul licenţiat şi cu delegare de gestiune din partea Primăriei Municipiului Oradea, iar frecvenţa de ridicare pentru acest punct de lucru este de luni până sâmbătă inclusiv, în fiecare zi", se mai arată în comunicatul Poliţiei Locale.

Orădenii pot sesiza Poliţia Locală Oradea la numărul de telefon 0259.969.