Nesimţirea unora afectează munca pompierilor orădeni. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a emis, miercuri, un comunicat de presă prin care trage un semnal de alarmă referitor la hidranţii vandalizaţi din oraş.

"Având în vedere faptul că prevenirea şi stingerea incendiilor constituie o problemă de interes public şi în acelaşi timp o obligaţie legală şi morală a fiecăruia dintre noi, considerăm oportună tragerea unui semnal de alarmă, aducându-vă la cunoştintă un aspect care poate contribui la crearea unor situaţii de insecuritate populaţiei şi bunurilor", se arată în comunicatul ISU Crişana.

La intervenţiile pentru stingerea unui incendiu, pe lângă autospeciale, pompierii folosesc şi instalaţiile de alimentare cu apă pe care sunt montaţi hidranţii de incendiu. Ori majoritatea acestora sunt deterioraţi.

"Din verificările sistematice efectuate în teren, am constatat că aceste instalaţii sunt supuse acţiunii răuvoitoare sau inconştiente a unor cetăţeni, un număr semnificativ de hidranţi fiind fără racorduri, cu racordurile rupte, fără capace ori sau având introduse în interior diferite materiale (pietre, deşeuri de lemn, hârtii)", mai precizează reprezentanţii ISU Crişana.