Mai mulţi copaci au fost aşezaţi la pământ în Oradea, în ultimele două zile, din pricina vântului puternic.

Spectaculoasă a fost căderea unui castan doborât pe strada Grădinarilor, chiar în curtea grădiniţei şi creşei "Picioruşe vesele". Arborele înalt de câteva zeci de metri a rupt gardul grădiniţei, dar din fericire, tocmai pentru că era weekend, în curte nu se afla nimeni.

Alte incidente similare au fost pe strada Oneştilor, unde un copac căzut a blocat accesul într-o scară de bloc, în Parcul I.C. Brătianu, pe strada Şelimbărului, dar şi la intersecţia dintre Bulevardul Dacia şi strada Muzeului.

"Traficul a fost blocat aici, dar nicio maşină nu a fost avariată", a declarat pentru BIHOREANUL Adrian But, directorul ElecBranş, firmă responsabilă cu toaletările de arbori în jumătatea de oraş aflată pe malul drept al Crişului Repede. Nici unul dintre arborii căzuţi în municipiu nu a produs pagube prea mari.

Pe lângă copaci căzuţi, dispeceratul Poliţiei Locale Oradea a înregistrat, duminică, o sesizare şi pentru un stâlp de electricitate căzut pe strada Ovid Densuşianu, pe care muncitorii de la Electrica îl repun luni pe picioare.

Nici în judeţ nu au fost probleme deosebite din cauza vântului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, căpitanul Cristian Herţe, militarii bihoreni nu au fost solicitaţi să intervină în nicio situaţie de urgenţă cauzată de vânt.