Poetul, prozatorul şi politicianul Varujan Vosganian va lansa, vineri, la ora 14.30, în foaierul Teatrului Regina Maria, cel mai nou volum de poezii intitulat "Cartea poemelor mele nescrise", despre care a mărturisit că are note autobiografice. Evenimentul va fi prezentat de poetul Ioan Moldovan, redactorul-şef al Revistei Familia.

"Marele învingător al comunismului a fost poezia. (…) Eu cred că şi marele învingător al tranziţiei va fi poezia", spunea autorul la lansarea din Bucureşti a volumului.

"Cartea poemelor mele nescrise" a apărut la editura Cartea Românească şi vorbeşte despre generaţia tristă a copiilor născuţi după război şi căreia evenimentele din 1989 nu i-au atenuat dimensiunea tragică. În acelaşi timp, volumul tratează condiţia poetului într-o lume lipsită de autenticitate.

Poet şi prozator, Vosganian a mai publicat volume precum "Ochiul cel alb al reginei" (Editura Cartea Românească, 2001), "Iisus cu o mie de braţe" (Editura Dacia, 2005), "Statuia comandorului" (nuvele - Editura Ararat, 1994) şi "Cartea şoaptelor" (roman - Editura Polirom, 2009, 2012). Cărţile sale au fost premiate sau nominalizate la importante premii în ţară şi în străinătate.

Tot vineri, la Oradea, Varujan Vosganian, actualmente senator din partea ALDE, va participa la o conferinţă de presă organizată la sediul filialei judeţene a partidului, iar de la ora 13 va participa la evenimentul de relansare a fundaţiei Clubul Dreptei, care va avea loc în Sala Mare a Consiliului Judeţean.