Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria îi invită pe copii la un nou spectacol, "Vasilache şi Mărioara", cu cele mai cunoscute personaje din teatrul de păpuşi ambulant românesc.

Spectacolul este realizat după un text de Mihai Crişan. Inspirat de teatrul de bâlci, cu rădăcini antice şi influenţe din Commedia dell'Arte, „Vasilache şi Mărioara” își prezintă personajele cu trăsături autohtone, cu port, muzică și dansuri tradiţionale, limbaj popular şi atitudini specifice omului de rând, exagerate într-un mod amuzant, după cum au transmis reprezentanții TRM.

Povestea spectacolului se concentrează pe conflictul de cuplu. Cei doi se contrazic, fac farse şi chiar se păruiesc în încercarea de a stabili cine are autoritatea în familie. Totuşi, când Vasilache se află într-un impas, Mărioara sare în ajutorul său.

„Vasilache poate fi încadrat în arhetipul tricksterului, al personajului trişor, asemeni lui Pulcinella, care este un intermediar între lumea materială şi cea spirituală şi este caracterizat prin inteligenţă, forţă brută şi curaj nesăbuit. Scopul lui este acela de a-i învinge pe cei care reprezintă autoritatea negativă, în cazul de faţă fiind vorba despre moarte", se arată în comunicat.

Echipa de creaţie este formată din Igor Lungu, care a adaptat textul, semnează regia şi interpretează unul dintre personaje, alături de Iulia Dinescu, o actriţă păpuşară cu experienţă la Teatrul Puck din Cluj-Napoca şi Teatrul Maggic Puppet, care colaborează cu Arcadia. Scenografia este realizată de Mădălina Baciu.

Spectacolul "Vasilache şi Mărioara" este recomandat copiilor cu vârste de peste 5 ani. Premiera va avea loc duminică, 18 iunie, de la ora 11, la Sala Arcadia, iar a doua reprezentaţie este programată pe data de 2 iulie.

În vara aceasta, Trupa Arcadia programează și alte spectacole pentru copii, precum "Frumoasa şi Bestia" (24 iunie) şi "Cei trei purceluşi" (9 iulie).

Biletele pot fi achiziţionate de la agenţia Teatrului Regina Maria în zilele de marţi şi joi între orele 12-18, miercuri şi vineri între orele 10-14 şi sâmbătă între orele 11-13. De asemenea, ele pot fi cumpărate online de pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacol de la Teatrul Arcadia, în limita locurilor disponibile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!