Bihoreanul Vasile Blaga a fost ales, sâmbătă, pentru un nou mandat la conducerea PDL, obţinând peste 50% din voturile exprimate de delegaţii la Convenţia Naţională. Astfel, senatorul a câştigat din primul tur competiţia pentru şefia PDL. Când au auzit rezultatele, susţinătorii lui au izbucnit în urale.

Potrivit rezultatelor făcute publice de deputatul Mircea Toader, preşedintele Comisiei de numărare şi de validare a voturilor, Vasile Blaga a strâns 2.344 de voturi, Elena Udrea - 2.014, iar Monica Macovei - 209.

Nemulţumită, Elena Udrea, care în campania electorală a beneficiat inclusiv de sprijinul preşedintelui Traian Băsescu, a cerut renumărarea voturilor, reclamând o diferenţă de 300 de voturi faţă de cvorumul de prezenţă anunţat iniţial. Cererea a fost acceptată, voturile urmând a fi renumărate. Însă, până atunci, Blaga a fost declarat câştigător!

Nu ştiu să piardă

Când bihoreanul a revenit la microfon, pentru discursul de final, Elena Udrea şi susţinătorii săi au coborât de pe scenă, iar la fel a procedat şi "grupul reformiştilor", ceea ce a stârnit iritarea vizibilă a liderului PDL. "E greu să pierzi, şi eu am pierdut, dar niciodată nu am pus la îndoială corectitudinea şi cinstea colegilor care au numărat. Există viaţă şi după 23 martie şi treaba noastră e de a veni în faţa Consiliului Naţional de Coordonare, care să decidă o echipă puternică, care să se bată cu USL", a spus Vasile Blaga pe un ton răspicat.

Pe un ton ridicat, apoi, liderul PDL le-a mai spus delegaţilor la Convenţia Naţională că încearcă să îşi păstreze calmul, deoarece "eu nu am umblat azi-noapte prin hoteluri, nu am venit să vă dau de mâncare gratis", precizând, apoi, că din punctul lui de vedere lucrurile se încheie aici şi bătălia este, de fapt, cu USL.

PDL-istul a spus şi că aşteaptă o echipă unită care are trei lucruri de îndeplinit: reconstrucţia partidului, bătălia cu USL şi reconstrucţia dreptei româneşti şi că nu acceptă să i se pună la îndoială loialitatea. "Eu nu am fost niciodată în PSD şi în PNL, nu accept niciodată să mi se pună la îndoială loialitatea după ce te-ai plimbat peste tot", a zis el, adăugând că reconstrucţia dreptei româneşti nu trebuie făcută oricum, ci cu "portocaliu, cu trandafir şi cu Verde-nrourat".

Udrea acuză

De altfel, festivitatea s-a încheiat cu imnul partidului, "Verde-nrourat", în timp ce, pe holuri, Elena Udrea făcea declaraţii sforăitoare televiziunilor acuzând frauda alegerilor din PDL. "Diferenţa dintre mine şi Vasile Blaga a fost de doar 44 de voturi", a susţinut Udrea.

"Cei de la comisia de organizare nu au soluţionat contestaţia, au anunţat rezultatul fără a rezolva contestaţia. (...) Am cerut renumărarea voturilor pentru că nu s-a spus de la început câte voturi nule sunt. (...) O să discutăm cu cei de la comisie. Au plecat şi voturile, vom merge în Modrogan. (...) Lucrurile nu pot rămâne aşa, trebuie să se rezolve această contestaţie", a afirmat Elena Udrea.

Întrebată dacă se pune problema ruperii PDL, Udrea a răspuns: "Nu aş vrea nici măcar să mă gândesc la această posibilitate".