În dezvăluirile făcute de Wikileaks referitoare la scena politică din România, apare şi bihoreanul Vasile Blaga, secretarul general al PDL şi fost ministru Administraţiei şi Internelor.

Ziarul Gândul relatează că Blaga a vorbit cu reprezentanţii ambasadei SUA în România pe 27 mai 2009.

Potrivit unei telegrame publicate de Kamikaze, "Blaga sustine ca PSD nu va avea constrangeri financiare, de vreme ce el are informatii ca primarul PSD al Sectorului 5, Marian Vanghelie a intrat in posesia a sapte containere de telefoane mobile destinate pentru a fi date alegatorilor din Bucuresti si zona limitrofa Ilfov drept cadouri electorale. Blaga a recunoscut ca PSD are avantajul ca isi mobilizeaza electoratul: "Sunt fosti comunisti. Vor face cum li se spune, dar noi trebuie sa convingem pe toata lumea sa se prezinte la vot pe baza unei campanii din usa in usa". El a mai adaugat ca prezenta va fi scazuta la vot si din cauza ca ziua alegerilor a fost plasata in mijlocul unui weekend prelungit de trei zile."

Bihoreanul apare meţionat şi făcând referiri la adresa fiicei celei mici a preşedintelui Elena Băsescu.

"Blaga a recunoscut ca prezenta fiicei presedintelui, Elena Basescu, pe buletinele de vot ca si candidat independent a reprezentat o decizie riscanta deoarece era greu de controlat cu precizie cate voturi vor ajunge la ea sau cate voturi va lua ea de la PDL. El a spus ca mai bine ar fi sa ia mai multe voturi decat prea putine, de vreme ce toate voturile ei ar fi pierdute daca nu ar atinge cota necesara pentru a intra in PE. In final, a punctat el, ea se va intoarce in PDL si procentele electorale vor fi contabilizate PDL-ului."

Într-o nouă comunicare, Vasile Blaga a vorbit şi despre Ludovic Orban, despre care spune că "e bun de arestat", iar despre Crin Antonescu afirmă că "e leneş". "El a incuviintat cand Polcouns (consilierul politic, n.red) a punctat ca observatiile evidente arata ca - spre deosebire de PSD si PNL, unde rivalii asteptau cu nerabdare sa vada daca Crin Antonescu sau Mircea Geoana ar da semne de nesiguranta - PDL ramane singurul partid care-si sustine ferm candidatul prezidential. Blaga a raspuns ca prim-vicepresedintele Ludovic Orban era "in mod evident" nerabdator sa-l inlocuiasca pe Antonescu. El a adaugat: "Amandoi sunt ingrozitori. Orban ar trebui sa fie arestat pentru ca a depasit bugetul ministerului cu 600 milioane de euro. Antonescu este un bun orator, dar este lenes si lucreaza doar doua ore pe zi, iar asta numai daca are chef".

Blaga a mai făcut şi aprecieri de genul că Vanghelie e păpuşa lui Cătălin Voicu.