O parte din averea fostului copreședinte al PNL Vasile Blaga a fost pusă, marți, sub sechestru, de către procurorii DNA Ploiești.

Potrivit Digi24.ro, Blaga a fost prezent, marți, la sediul DNA Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost pus sechestru asupra unei părţi din averea sa, până la concursul sumei de 700.000 de euro.

La finalul lunii trecute, procurorii anticorupție au luat decizia de a pune sechestru și pe o parte din averea lui Gheorghe Ștefan. În cazul fostului primar al orașului Piatra Neamț sechestrul este de 25 de milioane de lei.

După cum se știe, Vasile Blaga este anchetat ca suspect într-un dosar de pe vremea în care era secretar general al PDL, ce vizează direcţionarea unor contracte de achiziţie publică către firme care ar fi "cotizat" apoi în contul PDL.

Politicianul bihorean e acuzat că a rulat sute de mii de euro "bani negri". Conform procurorilor, acesta ar fi primit în mod repetat în perioada 2011-2012, în total 700.000 de euro. Vasile Blaga susține, însă, că este nevinovat.

De altfel, la scurt timp după ce anchetatorii l-au pus sub control judiciar, el a anunţat că îşi dă demisia de la conducerea PNL.

Citiți pe această temă articolul Cercetat sub control judiciar de DNA, Vasile Blaga a demisionat de la conducerea PNL