După un an dezastruos atât din punct de vedere politic, în care PNL a pierdut alegerile locale în Bucureşti şi apoi alegerile parlamentare cu un scor umilitor, cât şi personal, la finele lui 2016 fiind trimis în judecată de către DNA, Vasile Blaga trece printr-o nouă încercare.

În prima zi a Noului An, mama fostului lider al PDL şi ulterior al PNL a încetat din viaţă, la Petrileni, unde urmează să fie şi înmormântată. Potrivit unor colegi de partid, Vasile Blaga se afla la căpătâiul mamei în momentul când, în jurul orei 6 a dimineaţii, mama sa şi-a dat ultima suflare după o suferinţă îndelungată.

Înmormântarea, potrivit aceloraşi surse, a fost programată pentru ziua de miercuri, la biserica din Petrileni.

În urmă cu doi ani şi o lună, tot la Petrileni a murit şi tatăl lui Blaga, la acel moment preşedintele Traian Băsescu ţinând să fie alături de fostul lider PDL în ciuda faptului că înainte cu câteva luni acesta refuzase să se dea la o parte din calea Elenei Udrea, candidata preferată la şefia partidului.

Este de văzut câţi dintre colegii de partid, foşti şi actuali, vor fi alături de Vasile Blaga de data aceasta, având în vedere că anul trecut în noiembrie politicianul a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar ce vizează direcţionarea unor contracte de achiziţie publică spre firme care ulterior ar fi cotizat în contul PDL.