Fostul copreşedinte al PNL, politicianul bihorean Vasile Blaga, a fost audiat luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Chestionat de jurnalişti, el a spus că a dat declaraţii în calitate de martor într-un dosar din 2015 în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, fără să dorească să ofere alte detalii pe această temă.

Cu acelaşi prilej, Blaga a fost întrebat şi  dacă serviciile de informaţii au fost implicare în alegerile din 2009: "Eu sunt convins că nu!", a răspuns acesta, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax.

Precizările au fost făcute ca urmare a unui articol publicat de jurnalistul Dan Andronic, în care susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României. Dan Andronic scria că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi erau preocupaţi, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

De altfel, în acest context, preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au cerut înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să clarifice "aspectele ce ţin de organizarea alegerilor din 2009, dar şi de rezultatul scrutinului prezidenţial".

Referitor la întâlnirea din noaptea alegerilor, Blaga a refuzat să comenteze, luni în faţa jurnaliştilor de la DNA: "Nu vreau să comentez referitor la această întâlnire, eu eram la Modrogan 20 în noaptea alegerilor."

Întrebat dacă s-au furat alegerile din 2009, Vasile Blaga a spus : "Nu! Nu, pentru că noi am făcut numărători paralele la alegerile care s-au făcut prima dată, în 2000, la primărie. Întotdeauna noi număram, şi o vom face în continuare, doar pe baza proceselor verbale semnate de toţi membrii partidelor la secţiile de votare. Noi aveam un om în secţia de votare, ceilalţi aveau şapte", a precizat Blaga.